QA – Kako to,kako to?

Objavljeno: 8. travnja 2019.

Naš je prvi projekt radionica na kojoj su se svi zainteresirani polaznici imali priliku upoznati s osnovnim pojmom Quality Assurance, te na interaktivan način saznati što radi QA i s kojim se problemima svakodnevno susreće. Radionica je organizirana u suradnji s udrugom Osijek Software City i tvrtkom COBE, a održana je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku kroz tri termina u tri tjedna.

Prva se radionica sastojala od teorijskog i praktičnog dijela gdje su se polaznici prvo upoznali s QA-om kao rolom u IT-u te su potom imali priliku samostalno napisati svoj prvi report na temelju zadanih zadataka, naravno uz pomoć predavačica Dolores Katić i Jelene Galić.

Kroz drugu su se radionicu polaznici upoznali s procesom testiranja u tvrtki COBE. Veći dio vremena radionice testirali su mobilnu aplikaciju na svojim uređajima, a potom samostalno pisali reportove.

Zadnja je radionica bila orijentirana na web testiranje i njegove glavne komponente. Polaznici su manualno testirali web stranicu, a kroz primjere su se upoznali i s automatskim testovima.

Kao šećer na kraju, polaznici su na temelju svog samostalnog rada, kojim su odradili jedan dio tehničkog testa prijave za posao, imali priliku istaknuti se i ostvariti stručnu praksu u tvrtki COBE.

Iznimno se zahvaljujemo tvrtki COBE koja je izdvojila svoje vrijeme kako bi prenijela svoje znanje na studente i upoznala nas s poslom jednog QA-a.